Mit navn er Karina Stistrup
Jeg er født i 1977, og jeg er autoriseret psykolog.
Jeg har arbejdet med børn, unge og familier, siden jeg blev færdiguddannet som psykolog i 2006. Jeg har arbejdet i børnepsykiatrien, på et børnehjem, ved Specialområde Autisme og ved Institut for Kommunikation og Handikap. I sidstnævnte stilling var jeg også konsulent for Specialområde Børn og Unge (SBU) samt Specialområde for Dømte og Kriminalitetstruede børn og unge (DOK).
Jeg har således mange års erfaring i at tale med børn, unge og forældre, og jeg kan rigtig godt lide det!
Mine værdier er…
Respekt, venlighed, åbenhed og autenticitet. Jeg bestræber mig på at møde den person, jeg taler med, der hvor han / hun er. Det vil sige, at jeg tager udgangspunkt i dig og dine interesser, også hvis du er anderledes end flertallet. Jeg vil interessere mig for og spørge ind til dine oplevelser, og hvor du selv ser problemer, således at vi sammen finder ud af, hvad det er vi skal arbejde med. Dette gælder uanset om du er barn, ung eller forælder. Jeg vil gerne hjælpe dig med at genfinde trivsel, glæde og mening i din tilværelse.
Jeg fokuserer på at skabe en dybere forståelse af, hvad der gør dit liv værdifuldt, og hvordan du kan arbejde hen imod dine mål. Det gælder både dig, der er stresset, presset, deprimeret eller i en eksistentiel krise og dig, der har fået en diagnose som autisme og ADHD. Jeg tilpasser samtaler til dig, til der hvor du er og til dine unikke behov.
Jeg brænder for…
at hjælpe børn og unge i mistrivsel.
Der kan være mange grunde til, at børn og unge mistrives. I dag taler man om en såkaldt trivselskrise blandt de unge, og blandt børnene er for tiden en del, der mistrives i en sådan grad, at de udvikler skolevægring. Der er ingen, der kan løse disse udfordringer i et snuptag, men jeg vil rigtig gerne være en del af løsningen.
Jeg har arbejdet med omsorgssvigtede og socialt belastede børn, og jeg har arbejdet med børn fra helt almindelige hjem - både børn med og uden diagnoser. Og det er min holdning, at børn og unge altid har noget at byde ind med, hvis man lytter til dem. Børn og unge har også krav på at blive mødt med åbenhed og respekt - og der skal være plads til, at de kan være dem de er.
Psykologfaglige kvalifikationer
Jeg er uddannet cand.psych. i 2006 og autoriseret ved psykolognævnet i 2009.
I 2024 blev jeg specialist i Klinisk børne- og ungepsykologi, godkendt af Dansk Psykologforening.
Jeg har taget en masse kurser undervejs i mit arbejdsliv. Herunder en 2-årig efteruddannelse i mentaliseringsbaseret terapi til børn, unge og familier.
Jeg har også selv været i terapi. Dels skal man gå i egenterapi mhp. at blive specialist og dels har jeg haft god gavn af at gå i terapi, når jeg er stødt på kriser i mit liv, som da hhv. min far og min mor døde. Jeg ved derfor godt, hvordan det er at sidde “i den anden stol”.
Privat
Jeg er gift og har to børn. Jeg kan godt lide at læse bøger, dyrke yoga, spise chokolade og sove længe i weekenden. Jeg kan også rigtig godt lide at være i naturen, hvor jeg finder en ro.
Jeg elsker musik og at synge, og har mange år sunget i kor. Jeg er lige gået i gang med at lære at spille guitar, hvilket jeg synes er ret svært!
Jeg er medlem af:
Dansk Psykologforening
Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer (DPSP)
Børne- og Familiepsykologisk selskab
Psykologfagligt selskab for autisme
Ungdomspsykologerne: https://ungdomspsykologer.dk